Uutta kotia etsiviä

9.4.2011 asti kyselyt suvi.paasisalo @ gmail.com (poista välit).

Tiedustelut: vagabonds @ munmaailma.net (poista välit), 040 739 6908 (ei tekstiviestejä)

Tältä sivulta löydät lähinnä uutta kotia etsiviä rottia, mutta mahdollisesti muitakin eläimiä. Laitan sivuille mm. jostain syystä minulle takaisin palautuneet tai uutta kotia etsivät kasvattini.

Jalostuksesta eläkkeelle jääneitä naaraita annetaan harkitusti hyviin lemmikki-koteihin. Uroksiakin saa toki kysellä, mutta aikuiset urokset muuttavat meiltä yleensä vain erityisen hyvästä syystä tai aivan erityisen hyvään paikkaan ja tuolloinkin mielellään niin, että muuttavat vanhan kaverin tai jo kotoa tuttujen junnujen kanssa.

 

Ei uuden kodin etsijöitä tällä hetkellä.



Eläinsuojelulinkkejä:

Suomen eläinsuojeluyhdistys ry.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys ry,

Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistys ry.

Pelastetaan koirat (Tallinan Varjupark)

Apula (Lemmikkipalstat)
Eläinten turvakoti Magenda

Koirapakolaiset
Rekkurescue

Eläinten Puolesta Rescue-Team

Sateenrannan rescue
Eläinsuojelulaki


Täysikasvuisen rotan hankkiminen

Täysikasvuisten rottien hankkimiseen pätevät pohjimmiltaan samat periaatteet kuin poikastenkin ottamiseen eli päätöstä tulee harkita tarkkaan, rotille tulee pystyä tarjoamaan asianmukaiset elinolot eikä niitä saa hankkia yksineläjiksi. Jos kuitenkin rotta on jostain syystä asunut aiemmin yksin, tulee varautua siihen ettei se enää hyväksy lajitovereita asuinkumppaneiksi vaan voi olla tuomittu elämään yksin myös loppuelämänsä.

Täysikasvuisen rotan hinta on yleensä edullisempi kuin poikasen tai rotat voidaan jopa lahjoittaa ilmaiseksi, mutta muista ettei halvempi hinta saisi olla syy ottaa eläin.

Jos otat täysikasvuisen rotan, teet suuren palveluksen sille ja sen entiselle omistajalle, jolla on ollut syynsä luopua eläimestä. Varsinkin naaraiden kohdalla sopeutuminen uuteen paikkaan on yleensä varsin ongelmatonta, mutta jotkut urokset tarvitsevat hiukan aikaa totutellakseen uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin. Yleensä nekin sopeutuvat varsin nopeasti, mutta yksin muuttavilla uroksilla tilanne voi joskus olla muita vaikeampi. 

Itse olen sitä mieltä, että kovin vanhaa ja huonokuntoista tai hyvin stressiherkkää eläintä ei kannata välttämättä enää sijoittaa uuteen kotiin, vaan voi olla eläimen edun mukaista ennemmin lopettaa se. Muutenkin uutta omistajaa tulee valistaa kaikista seikoista, jotka vaikuttavat päätökseen, oli kyse sitten rotan terveydestä tai luonteesta.

Mutta kiitos kaikille, jotka ovat tarjonneet kodin kodittomalle! Hyvä mieli ja tyytyväinen rottakaveri ovat kuitenkin varmasti ne parhaat palkkiot!